Certifierade besiktningsföretag i Sverige

När du har förberett din bil inför besiktning är det dags att boka en tid hos ett certifierat besiktningsföretag. Det finns flera kedjor av företag som är godkända för att genomföra fordonsbesiktning i Sverige. Du hittar några av de kedjor som har certifierade besiktningsstationer i listan nedan. För mer information om specifika besiktningsstationer hittar du i menyn här på Besiktning.com. Boka tid för besiktning direkt idag på en tid som passar dig.

1. Bilprovningen

Bilprovningen är Sveriges största och mest välkända besiktningsföretag med över 100 stationer runt om i landet. De erbjuder besiktning av alla typer av fordon och har generösa öppettider, inklusive kvällar och helger. Du kan enkelt boka en tid via deras hemsida eller genom att ringa deras kundtjänst.

2. Dekra

Dekra är ett internationellt företag som är verksamt i flera länder och har funnits på den svenska marknaden sedan 1990-talet. De erbjuder besiktning av personbilar, motorcyklar, husbilar, husvagnar och lätta lastbilar. Dekra har stationer över hela Sverige och du kan boka tid via deras hemsida eller genom att ringa kundtjänst.

3. Carspect

Carspect är en växande kedja av besiktningsstationer med flera anläggningar runt om i Sverige. De utför besiktning av personbilar, lätta lastbilar, husbilar och husvagnar. Carspect fokuserar på att erbjuda snabb service och smidig bokning via deras hemsida eller telefon.

4. Opus Bilprovning

Opus Bilprovning är en del av Opus Group, ett globalt företag som är verksamt inom fordonsbesiktning och fordonsrelaterade tjänster. De har besiktningsstationer i flera svenska städer och erbjuder besiktning för personbilar, motorcyklar, husbilar, husvagnar och lätta lastbilar. Boka tid via deras hemsida eller telefon.

5. Besikta Bilprovning

Besikta Bilprovning är en annan kedja av besiktningsstationer som finns på flera orter i Sverige. De erbjuder besiktning av personbilar, motorcyklar, husbilar, husvagnar och lätta lastbilar. Besikta Bilprovning fokuserar på att erbjuda miljövänliga och effektiva tjänster. Du kan boka tid för besiktning via deras hemsida eller genom att ringa deras kundtjänst.

Hur du bokar en besiktning

För att boka en tid för besiktning kan du besöka respektive företags hemsida och använda deras onlinebokningssystem eller ringa deras kundtjänst. När du bokar en tid är det viktigt att du har ditt registreringsnummer till hands, eftersom detta krävs för att boka en besiktning.

Priserna för besiktning kan variera mellan de olika besiktningsföretagen, så det kan vara värt att jämföra priser innan du bokar en tid. Tänk även på att vissa företag erbjuder rabatter om du bokar din besiktning i god tid eller under deras lågtrafikperioder.